Barbara (52) komt doodmoe terug uit haar werk. Zuchtend ploft ze thuis neer op de bank. Ze is bekaf van de hele dag vergaderen. Ze moet snel gaan koken, want haar zoon moet vanavond nog gaan sporten. Op het oog heeft ze het allemaal goed voor elkaar: mooie gezin, prachtig huis en een prima baan. Maar toch… af en toe knaagt er iets. Want stiekem vindt ze haar werk helemaal niet meer zo leuk. Maar ze vraagt zich af wat ze dan moet gaan doen? En is ze niet te oud om nu nog wat anders te gaan doen? Enne… wie zit er nu te wachten op wat zij te bieden heeft?

Wat dan en hoe dan?

Tijdens mijn gesprek met Barbara gaf ze aan dat ze graag wat anders zou willen. Maar dat ze niet goed wist wat dan precies en al helemaal niet hoe waar ze dan precies zou moeten beginnen. Stiekem is ze bang om een verkeerde keuze te maken. Want ja, zo op het oog heeft ze het toch helemaal goed voor elkaar? En ze mag toch eigenlijk niet klagen over het werk wat ze nu doet. En ja, misschien moet ze gewoon blij zijn dat ze een baan heeft.

Tien miljoen

Toen ik haar vroeg wat ze zou doen als ze tien miljoen zou winnen in de loterij begon ze direct te stralen. Naast een paar goede vakanties met haar gezin en een nieuwe auto was er direct nog iets anders wat ze noemde. Ze vertelde dat ze heel graag aan de slag wilde gaan met haar tekentalent. Al vanaf jonge leeftijd wilde ze niets liever doen dan tekenen. In haar vrije tijd tekent ze nog steeds en daar wordt ze nog altijd heel gelukkig van. Ze had echter altijd gedacht dat het niet mogelijk zou zijn om hier ook geld mee te kunnen verdienen.

Van droom naar actie

Na dit gesprek hebben we samen gekeken hoe Barbara haar droom om van tekenen haar werk te maken verder kon uitwerken. En vooral ook gekeken hoe ze die concreet kon maken.

Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf waarin ze teken- en schilderlessen geeft, aan zowel volwassenen als ook aan kinderen. Haar groepen zijn zo populair dat ze een wachtlijst heeft. In overleg met haar werkgever is ze een dag minder gaan werken om meer tijd te kunnen besteden aan de teken- en schilderlessen. Ook haar baan doet ze inmiddels met meer plezier vanwege de mooie combinatie van al haar werkzaamheden.

Stapje voor stapje is haar carrière zo omgebogen dat ze geld kan verdienen met datgene wat ze het allerleukste vindt. Op een manier waarbij al haar werk met veel plezier doet.

GRATIS GESPREK

Heb jij net als Barbara ook een passie waar je graag je werk van zou willen maken? En weet je niet goed hoe en waar te starten? Of vraag je je af wat je het allerliefst zou willen doen? Plan dan een gratis sessie. Samen kijken we waar jij tegenaan loopt en waar je hulp bij zou kunnen gebruiken. En ik geef je praktische hulp en tools waarmee je direct aan de slag kunt.